Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Kerstconcert 17 december 2016

23-12-2016

Sfeervol en ingetogen

Zaterdag 17 december 2016 vond alweer het 28e Kerstconcert plaats. Ook dit jaar was het Kerstconcert in de Grote Kerk in Gorinchem weer van een gedurfde programmering.

 

De Koninklijke Harmonie De Bazuin opende fris en feestelijk met Christmas Prelude -een aaneenschakeling van diverse kerstliederen. De programmering was breed en niet alleen de bekende kerstliederen werden ten gehore gebracht. Het was gedurfd om composities te spelen zoals October en The second Dawning. Het gehele orkest kwam hiermee magistraal tot uiting en de kerk werd muzikaal goed gevuld. Dirigent Hans Verheij dirigeerde strak en met overtuiging het grote orkest. Gastsolist van de avond, Jos Jansen op bastrombone, schitterde met Capriccio van Steve Verhelst. Jansen beschikt over een warme klankkleur en zijn muzikaliteit maakte veel emoties los. Het Wiegenlied als toegift werd door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd. 

 

Koren

De Gorcumse koren Voice Anglica en Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal zijn een aanwinst voor onze stad en waren dit zeker ook voor dit 28e Kerstconcert. Sfeervol en ingetogen kerstzang bleef in de kerk ademloos hangen. Mooi en een fraai geheel waar je van kon genieten. Het orgelwerk van Nico Blom is altijd subliem en strak. Bijzonder was ook dat de koren werden begeleid vanaf het grote monumentale Batz Witte orgel. Een en andere vereiste goede samenwerking tussen de dirigent en beide koren die ver beneden stonden. Daar moest zeker een spiegeltje aan te pas komen. Ondanks dat er in de stad en regio elders deze zaterdagavond ook veel te doen was, waren er toch zo’n 350 bezoekers die de sfeer hebben geproefd van dit zeer fraaie Kerstconcert. Elk jaar weer een uitdaging om daar een vernieuwde vorm aan te geven. Voor de 29ste editie in 2017 kijken we daar weer enorm naar uit.