Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Swingend Bazuin Lenteconcert, april 2017

10-04-2017

Het Lente concert van de Koninklijke Harmonie de Bazuin was een feest op zich. Maar liefst drie orkesten op het podium! Ondanks de niet-traditionele concertavond op vrijdag was de publieke belangstelling ruim voldoende. De Bazuin had voornemens om op een andere locatie dit concert te gaan geven, maar dat kon geen doorgang vinden. Mooi dat het huidige muziekcentrum van de Gorcumse vereniging voldoende faciliteiten biedt om een concert te geven. 

 

Het grote jeugdorkest van De Bazuin bracht onder leiding van de scheidende dirigent Adrie van Werd een fris en goed programma ten gehore. Na afloop werd de dirigent in het zonnetje gezet en door voorzitter Bos toegesproken en bedankt voor zijn grote verdienste. "Mooie momenten en concerten heb je gehad met onze jeugd en je hebt een goede basis gelegd voor hun verdere muzikale carriere."

 

Namens de vereniging ontving Adrie van Werd een fraaie foto op formaat van zijn jeugdorkest dat ook gepaard ging met bloemen en een dinerbon. De begeleiding van de jeugd, Constance van Berkel en Frieda van Middelkoop, ontvingen voor hun grote inzet voor de jeugd ook bloemen en de “Waarderings-Ooorkode en een dinerbon. Sinds 2013 hebben beide dames de jeugd onder hun hoede genomen en is het jeugdorkest fors uitgeroeid.

 

 Het grote orkest met dirigent Hans Verheij lijkt zich steeds beter te ontwikkelen. Populaire stukken zoals “New York” en "The Wizz” swingden over de stadswallen met daarbij fraai solowerk van Hans Bos op trompet. De Bazuin groeit en raakt gewend aan de nieuwe dirigent. Als gastorkest was de Koninklijke Fanfare Apollo uit Nieuw Lekkerland met dirigent Henk Bonenkamp aanwezig. Deze Fanfare, met een eigen mooie klankkleur, heeft veel jeugd in het orkest zitten. Het publiek genoot. 

 

Ere-lid Nanda van Stam, 50 jaar lid, werd ook nog even toegesproken. Ook zij ontving de “Waarderings-Oorkonde”. Nanda van Stam is nog steeds actief in de vereniging en ontving daarvoor veel waardering.