Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Voorjaarsconcert 2016

26-06-2016

In de fraaie accommodatie van Harmonie De Bazuin liep de concertzaal al snel vol en moesten er stoelen worden bijgezet. Het jeugdorkest onder enthousiaste leiding van Adrie van Werd bracht een leuk en afwisselend programma ten gehore. Het publiek deed volop mee. Je hoort en ziet dat de jeugd groeit en het instrument steeds beter weet te beheersen. Ze hebben er ook plezier in, en dat zie je en dat hoor je. Het is mooi om een grote groep van jeugd in een orkest te zien spelen. Het is immers de nieuwe basis voor de toekomst van De Bazuin.

De scheidende dirigent Arno Schipdam had het grote orkest goed in de hand met een gevarieerde programmering die het publiek in vervoering bracht. Dat de harmonie over een aantal goede secties en solisten beschikt, kwam duidelijk tot uiting met The Godfather Saga, Virginia en Bizet in Swing.

Jubilarissen
In de loop van de avond werd de Bazuin-traditie voortgezet om een aantal jubilarissen te huldigen en toe te spreken. 12 1/2 jaar lid zijn Denise Jens, Truus de Wagenaar en Alexander Willemse. Joke van Oord en Hanneke Venderbos zijn 25 jaar lid. Dinny Besems zelfs 40 jaar lid. Allen ontvingen de fraaie Bazuin-speld voorzien van een oorkonde en een fraai boeket bloemen.

Toekomst
Heeft een Harmonie zoals nu nog wel bestaansrecht? Met de vele jeugd die De Bazuin heeft zou je zeggen zeker van wel. “We leven in een dynamische tijd en er is zoveel te doen voor oud en jong. Je moet als vereniging meer bieden. Dit kun je onder andere doen door vernieuwing in repertoire keuze, goed instrumentarium, activiteiten en leuke concerten organiseren. Het liefst groots in de sporthal of schouwburg. Dat laatste is op dit moment financieel niet meer haalbaar. We hebben het financieel niet breed en moeten echt op de kleintjes letten", aldus voorzitter Bos.

Dirigent
Dirigent Arno Schipdam heeft kenbaar gemaakt om de Bazuin - na ruim twee jaar- te verlaten. Tijdens dit voorjaarsconcert werd er publiekelijk afscheid genomen van deze inspiratievolle dirigent en mocht hij van bestuur en leden een fraai kunstwerk van drie glazen bollen ontvangen. Het laatste concert dat Arno Schipdam de Harmonie de Bazuin dirigeert was tijdens de Dodenherdenking, Buiten de Waterpoort op 4 mei.

Hans Verheij neemt zijn taak half mei over van Arno Schipdam. Hans Verheij is geen onbekende bij de vereniging en is een aantal keren gastdirigent geweest bij De Bazuin. 

Bekijk foto's