Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Onderhoud muziekinstrumenten

Waarom is het onderhoud van een muziekinstrument zo belangrijk?

 

Goed onderhoud zorgt voor een verlenging van de levensduur van het instrument en zorgt voor meer speelplezier! Het speelt prettiger als alle toetsen en kleppen goed werken en het geluid uit je instrument klinkt ook mooier. Dat wil iedereen en daarom willen wij jou graag wat tips meegeven:

 

  • Voor het schoonmaken van blaasinstrumenten zijn speciale wissers en doekjes te koop
  • Berg geen losse onderdelen, zoals standaard en lessenaars op in de koffer bij het instrument, maar in een apart vak of aparte tas.
  • Poets voor het spelen je tanden, zodat er geen etensresten in het blaasinstrument terecht kunnen komen
  • Probeer nooit zelf het instrument te repareren, laat dat (in overleg met de instrumentenbeheerder) aan een vakman over.

 

 

Onderhoudsvoorschriften per instrument:

Per instrument en instrument type zijn de onderhoudsvoorschriften verschillend. Op internet kun je hier ook veel informatie over vinden. Volg de onderhoudsvoorschriften van de instrumentenbeheerdeer, de instrumentenleverancier en/of je muziekleraar zo goed mogelijk op.

Mochten er alsnog problemen ontstaan van een instrument dat via Harmonie de Bazuin is verkregen, meldt dit dan tijdig bij onze instrumentenbeheerder Gerda Schram en stuur een bericht naar: instrumentenbeheer(at)debazuin-gorinchem.nl. Zij zal dan contact opnemen om te zien op welke manier een en ander opgelost kan gaan worden. Heb je een eigen instrument, neem dan zo snel mogelijk zelf contact op met je eigen instrumentenleverancier.