135-Jarige Bazuin maakte er een feestelijk concert van

Gepubliceerd door Redactie op

“Verrassend veelzijdig. Een prachtig concert. We hebben ervan genoten. Prachtig orkest.”. De Bazuin zou het avondprogramma vullen tijdens het Lingehavenconcert wat niet door kon gaan. Geen nood bij het bestuur van De Bazuin-‘die zijn flexibel’. Dan organiseren we het zelf in de sfeervolle Grote Kerk op vrijdag de 13e. Wat een geluk om dit concert toch te mogen meemaken. Vele, en vele mensen hebben er echt van genoten.

De totale programmering was door dirigent Jos Jansen en samengesteld met vele muzikale stijlen en bijzondere solisten. Sabine Kristen sopraan leverde een sfeervolle prestatie met o.a.‘Casta Diva from the opera Norma’, Ramon Rodriguez op trompet maakte veel indruk met ‘Believe me’ en het 3e deel van Hummel trompetconcert. Anna Sophie Torn op viool met ‘Op zoek naar huis’, wat hebben we genoten van het fraaie samenspel met orkest en solist.

Er stonden maar liefst 17 composities op de lessenaar. Gezien de diversiteit vergt dat veel veerkracht voor dirigent en orkest. Het was een fantastische avond met een mooie afsluiting samen met de Bazuin-jeugd. Opvallend was solistische bijdrage van diverse jeugdige muzikanten. Je moet het toch maar even doen voor zo’n groot publiek. Top! Presentator Tommy Netten was met zijn presentatie en zang een verrassende aanwinst voor deze concertavond. Tevens een mooie vertolking van ‘Het Dorp’ en de ‘Gorinchem Ballade’. Gemeente Gorinchem mag trots zijn op de Koninklijke Harmonie De Bazuin. Dat het nooit verloren gaat! Zaterdag 21 december maakt De Bazuin zich op voor het 35e Kerstconcert. Mooi om mee te maken.

Categorieën: Concerten